torstai 17. syyskuuta 2020

Harrastus kertoo ihmisestä paljon

Vapaa-ajan harrastukset ovat mukavaa vastapainoa työlle. Ne auttavat palautumaan, tyhjentämään työajatuksia mielestä ja rentoutumaankin. Harrastuksia voi olla useita erilaisia tai joku tietty lempiharrastus. Olipa harrastus mikä hyvänsä, se voi myös kertoa paljon siitä, minkälainen ihminen on työssään.

Minä harrastan käsitöitä. Kutominen ja virkkaaminen auttavat tyhjentämään mieltäni ja nautin siitä, kun kädenjälkeni näkyy työn edetessä.

En ole aina tykännyt käsitöistä. Peruskoulun käsityötunneilla neulepuikot olivat varmasti suurin viholliseni. Vasta aikuisiällä päätin oppia kutomaan sukat lapsilleni ihan itse. Hankin puikot ja lankakerän paikallisesta pikkukaupasta ja aloin opetella. Yritin muistella koulun oppeja, etsin tietoa googlettamalla, kantapäätä kokeilin ja purin moneen kertaan. Kun lopulta sain ensimmäisen sukan valmiiksi, en meinannut enää malttaa millään lopettaa. Sukkia on sen jälkeen syntynyt ainakin satoja pareja. Olen myös kutonut monenlaisia huiveja, säärystimiä, lapasia, pipoja, jopa puseroita ja mekkojakin. Kudon pitsineuletta, kirjoneuletta ja palmikoita. Seuraavaksi opettelin virkkaamaan. Käsitöistä tuli minulle todella rakas harrastus.

En kuitenkaan ole harrastuksessani jämähtänyt siihen, että minä nyt osaan kutoa ja virkata. Haluan kehittää taitojani ja työskentelytapojani lisää. Olen löytänyt monenlaisia vaihtoehtoja perinteisten tapojen ja työvälineiden rinnalle. Olen opetellut kutomaan kahta sukkaa yhtä aikaa pyöröpuikoilla, kärjestä aloittaen. Olen myös uskaltautunut kokeilemaan omia kuvioitani ja malleja ilman ohjeita.

Mitä käsityöharrastukseni kertoo minusta ihmisenä ja työntekijänä?

Olen hyvä innostumaan uusista asioista. Kun innostun jostain, sen myös toteutan. Välillä se vaatii pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä, ja tarvittaessa niitä minulta löytyy. Haluan oppia uusia asioita ja olen vuosien varrella kehittynyt monipuoliseksi tiedonhakijaksi. Osaan etsiä tietoa internetistä monista eri kanavista, mutta osaan myös käyttää mm. kirjastojen hakupalveluita.

Olen aina valmis kehittämään toimintatapojani ja etsimään uusia ratkaisuja vanhojen toimintamallien rinnalle.

Mitä sinä harrastat ja mitä se kertoo sinusta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3