sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuun kalenterisukat

Yks mun tämän vuoden tavoitteista oli siis tehdä kaikki Niina Laitisen suunnitteleman Sukkakalenterin 2016 sukat. Ja vielä kyseisen kuukauden aikana.


Tammikuun sukkina on ihanat January Socksit.
Sopiva lanka malliin valikoitui jo heti alkukuusta. Alunperin vaaleanvihreä 7 Veikka, johon päätin joskus upottaa lasten värjäyksistä ylijääneet vihreän ja sinisen sävyt. Tein siis sinisestä ja vihreästä väriseoksen, jossa dippasin lankavyyhdin toista päätä.
Toivoin kyllä värjäys- ja kuivausvaiheissa hieman suurempaa sävyeroa, ehkä pikkuisen sinisempään vivahtavaa.


No mutta mullahan tuli hurjasti uusia, tärkeämpiä töitä koko ajan eteen, etten ehtinyt näitä edes aloittamaan.
Ja vielä kun päätin lähteä mukaan FB:n Voihan Villasukka -ryhmässä järjestettävään ystävänpäiväsukkavaihtoon...
Päätin siinä vaiheessa jo antaa itselleni anteeksi, etten tavoitteessa pysy. Lupasin itselleni, että saan tehdä January Socksit myöhässä, sitten helmikuussa.

Pääsin kuitenkin aloittamaan tässä pari päivää sitten.
Mutta ku töissä oon ollut perjantain ja lauantain, ja tänään piti tyttären 6v-synttärit kestitä, niin eihän siinä kutomaan ehdi!

Paitsi, että kun tyttö viime yönä puoliltaöin heräsi oksentamaan, ja jouduimme synttärit siirtämään viikolla. Tulihan ne sukatkin siinä yöllä ja aamuaikaisella hyvälle mallille.
Ja nyt ne on valmiit!
Kokonaiset 9h ennen kuukauden vaihtumista, eli ei ees kiire tullut :-DValmiissa sukissa tuo lanka näyttää hyvältä. Juuri sopiva sävyero tuli, vaikka sitä voimakkaampaa eroa toivoinkin alunperin. Mut tää on just hyvä näin :-)

Aivan ihana malli kutoa. Ekassa varressa jo pysyi kuvio mielessä, eikä tarvinu jatkuvasti kaaviota katella.
Ja on helppo, vaikka ei siltä näytäkään. Yksinkertaisilla silmukan kierroilla ja siirroilla saa tosi näppärästi näyttävää jälkeä.

Ja lankaahan kului 106g.

Nyt sitten vain pidetään peukkuja, että tytär paranee pikaisesti ja päästään viikon päästä juhlimaan tämänkin päivän edestä!


Lankasaldot: lisäystä +350g ja kulutusta -927g


P.S. Ilmoittautuminen kevään 2016 Salainen NeuleYstävä -kierrokselle on käynnissä!
Äkkiä mukaan, se on hauskaa!
Lisätietoja tuolta ------->  KLIKS! 


6 kommenttia:

 1. Voi tuo sairastuminen juuri ennen juhlia on kurjaa... Meilläkin on muutama vuosi sitte esikoiselle iskeny vatsatauti ja vieläpä pari tuntia ennen juhlien alkua. Meillä tauti jatkaa jylläämistä... Mulla tosissaan yrittää päälle ja juniorille nosti uudestaan kuumeen, eli huomenna tiedossa lääkärireissua. :(

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit sukat ja valmistuivat juuri sopivasti. Toivotaan, ettei tauti tee kierrosta perheessänne. Pikaista paranemista tytölle ja vastustuskykyä muulle perheelle!

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset ja muutenkin kauniit =)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat, kaunis väri ja malli. Minulla on myös tavoitteena tehdä kaikki kalenterisukat. Mutta miten käyneen, en ole ehtinyt aloittaa tammikuun sukkiakaan.
  Pikaista paranemista sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihanan väriset sukat tuli, ja on kyllä kauniita nuo Niina Laitisen mallit!

  VastaaPoista
 6. Sama tavoite minullakin. Viime vuoden kalenterista jäi 4 viimeistä mallia tälle vuodelle ja viimeiset valmistui viime viikolla. Nyt voi keskittyä täysin tähän vuoteen ja helmikuun sydän sukkiin =) Tammikuun sukat tuli tehtyä lahjaksi jo heti alku kuusta =) Kevät malliston sukatkin odottaa vuoroaan =)

  VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3