lauantai 2. helmikuuta 2019

Purnausta, ei näy aurinkoa risukasassa

Vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin sillä tyylillä, että kun se elämä rupee potkimaan, niin ei se enää halua lopettaa.
Sanonta "paistaa se päivä risukasaankin", taitaa olla joku urbaanilegenda...

Tammikuussa ensin sain te-keskukselta kielteisen päätöksen opintojen tukemisesta sovitellulla työttömyysetuudella. En kuulemma tarvitse tätä koulutusta, kertoivat. Jännää, että jos olisin ne koulupäivät vain kotona työttömänä, saisin päivärahaa. Mut ku haluan opiskella, niin en saa tukea. Työtunnit pysyy kuitenkin samassa koko ajan. Ja kyllä sitä soviteltua päivärahaa on myönnetty muillekin samassa tilanteessa opiskeleville.

No sen jälkeen mulla särkyi auto. Just ku olin matkalla hyvin mielenkiintoiselle yritysvierailulle, minkä koulu järjesti.
Onneks ei sentään ollu kallis remontti.

Sit särkyi isännän selkä ja sai viikon saikkua. Ja heti perään särkyi pyykkikone. Sehän on lapsiperheessä yks pahimmista ku särkyy 😣
Ja milläpä ostaa uutta ku ei saa ees sitä soviteltua päivärahaa enää, koulumatkoihin kuluu bensaa ihan kivasti, ja isäntäki on just selän kans saikulla.
Mut hei! Siinä vaiheessa onki toki kiva huomata seki, että likakaivo alkaa olla täynnä! Yleensä se onkin tammikuussa tyhjennetty, mut ku oman kylän tyhjentäjällä ei oo kalusto nyt kunnossa. Sit ku kauempaa tilaa tyhjennyksen niin hinta pompsahtaa pilviin.

WUUHUUU! Mitä vielä? Ai niin, isäntä sai töistä lappusen, että helmikuun alusta saa jäädä pakkolomalle.

No sit mulla ratkes farkut jalassa kesken koulupäivän. Tää on sentään pientä, vaikka ärsyttävää.
Ja pari päivää myöhemmin onnistuin peruuttamaan auton tolppaan. Pakoputki tykkäs vähän kyttyrää. Mut tää nyt menee jo oman tyhmyyden piikkiin... kai.

No mut siinä tais olla tammikuu...
Helmikuu alkoi vielä huonommin... 😔

Heti 1.2. sain aamupäivästä puhelun tyttären opettajalta, että tytär kaatui luistellessaan ja hampaasta lähti isohko palanen. Eipä auttanu ku pistää työpaikalta ovet lukkoon ja lähtä kuskaamaan tytär hammaslääkäriin. Saldonahan olikin molempien yläetuhampaiden katkeaminen 😭

Eniten tytärtä surettaa nyt se, kun hänen 9v-synttäreitään oli tarkoitus juhlistaa juuri tänä viikonloppuna ja nyt pitääkin syödä vain pehmeitä ruokia 🙄

Ja vielä tämän kaiken jälkeen sain eilen illalla tiedon, jotta minulle ei myöskään myönnetä soviteltua aikuiskoulutustukea.

Että ei yhtään hullumpi saldo niin ku kuukauden ajalta... ja tätä vuottahan on vielä 11kk jäljellä! Mitähän kaikkea tässä vielä ehtii tapahtua...?

Toivottavasti teillä muilla on ollut parempi alkuvuosi 😁

P.S.
Vähän piristystä tähän loppuun, kuvallisessa muodossa.


6 kommenttia:

 1. Tiukka tilanne, todella. Onneksi saitte tyttärelle kivat juhlat, tarjoilusta päätellen. Katkenneet etuhampaat on ilkeä juttu, mutta asialle voidaan tehdä myöhemminkin jotakin. Onhan koulun vakuutus turvana tässä, kas pysyvämmät korjaukset tehdään vasta reilun kymmenen vuoden kuluttua. Varmista tämä tärkeä asia! Kauniit tulppaanit. Parempaa toivon teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ❤
   Koulun vakuutus korvaa tämän kyllä, kaiken mitä tämän vuoksi tullaan tekemään, koko loppuiän.
   Onneksi nämä ei sentään hermoihin asti katkenneet.

   Poista
 2. Voi elämä! Paljon tsemppiä sinne, ei voi muuta sanoa. Jospa ne kököt jutut olisi tältä vuodelta heti pois alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä minäkin toivon, mutta ei uskalla uskoa 😀

   Poista
 3. Sympatiaa täältä. Kyllä se vielä paistaakin, kun saa ensin nuo pahat pois alta.

  VastaaPoista
 4. No mutta tuohan kuulostaa jo... en keksi sanaa. Muutenkin kun olen eka kerta sun blogissa, ja vasta huonosti tunnen sua ,on vaikea tietää miten lohduttais , ettei turhia typeriä sanoja kirjoittais.
  Mutta tuossa jo omat murheetkin alkaa tuntua pieniltä, vaikka ne ei niitä ole.
  No , minä ainakin aion liittyä sun lukijoihin ja sitten vielä liitän sun blogin mun lukulistalle. Olisko tuosta mitään apua.
  Tule sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla, jos meillä olis vaikka jotain yhteistä.
  Oikein hyvää vappua.

  VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3