torstai 28. elokuuta 2014

Kuhavvaa kirijottelen...

Ajatelkaapa, jos olis olohuone, jossa on pari sohvaa, pieni pöytä, ehkä telkkaritaso ja se telkkari.
Ja sitten vaikka oma makkari, missä olis sänky ja kaks yöpöytää. Ja toki pienehkö vaatekaappi muutamalle vaihtovaatekerralle. Ja vaikka oma pieni kaappinsa liinavaatteille.
Ja jospa muksuillaki olis omat huoneet, jotka olis sisustettu sängyllä, pienellä pöydällä, pienellä vaatekaapilla, ja vaikka pari hyllyä seinällä. Lelutki mahtuis pariin pienehköön laatikkoon.
No kyllähän te tuosta jo saatte kuvaa, mitä ajan takaa.

Mää oon siis siivonnu muutaman päivän tätä huushollia. Kaks pienempää makkaria muksuille, ja iso makkari vanhemmille.

Muksuilla isot vaatekaapit täynnä vaatetta. Sängyt. Hyllyjä. Pöydät. Leluja enemmän ku laki sallii.

Meillä sänky. Kaks yöpöytää. Monta hyllyä seinillä. Puuarkku varapeitoille yms. Keinutuoli. Kuivausrumpu. Kaks isoa vaatekaappia täynnä vaatetta. Yks kaappi täynnä lakanoita ja pyyhkeitä. Yks kaappi pelkästään verhoille ja liinoille. Iso matto, ja yks pienempi. Niin joo, sielläkin on vielä sohva.

Olkkarissa kaks isoa sohvaa. Kaks nojatuolia. Iso kirjahylly. Lasivitriini. Lapsille pelitv tv-tasoineen. 4-hengen ruokailuryhmä tietokonepöytänä. Pieni puuarkku mun kutimien laskutasona. Sohvapöytä. Iso hyllykkö. Kukkapöytä.

Keittiössä nyt ei sitten onneksi ole ku 6-hengen ruokailuryhmä...

Sitten vielä iso eteinen, missä pakastin ja isännän työvaatekaappi. Niin ja puuarkku kengille. Ja kaks naulakkoa ja pari kenkätelinettä.

Käytävälläki on kaks pientä kaappia, ja kaks isoa.

Sitten on vielä wc pesukoneineen, kylpyhuone ja sauna, semmonen yhenlainen "saunakamari", joka toimii nykyisin vaan varastona. Ja tuo komero, joka on täynnä vaikka jos mitä tavaraa, ylimääräsistä matoista ja isännän työkaluista lähtien.

Jokohan siinä tuli kaikki...?

Näin ku kirjottaa, niin väkisinki tulee mieleen, että miten mää aina marmatan, ku ei oo säilytystilaa :-O
Taitaakin ongelma olla siinä, että tavaraa on aivan liikaa...

Voi luoja tätä siivouksen määrää!
Vaan on sitä romua ja joutilasta verhoa sun muuta jo lähteny tässä viikon aikana hävitettäväksikki melekosen paljon.
Ja lisää tulee vielä lähtemäänkin, sen minä vannon!

Pakko kai mun on vielä lisätä, että on sitä tavaraa tullu kyllä lisääki. Kaks uutta kaappia ostettiin, meidän makkariin ja tuohon käytävälle. Saadaan edes vähän tavaroita nätimmin säilöön, ettei ne tursuile aina jostain välistä näkösälle.
Ja ne on semmoset matalat kaapit, että päälle saa kivasti kynttilää palamaan näin hämärän aikoina <3

3 kommenttia:

 1. Ihanaa fiilistelyä. Tuli oikein hyvä mieli :)
  Onkohan se tämä syksy, joka saa mielen liikkeelle. Olen tässä hiljaa mielessäni sisustanut, minä, joka en koskaan sisusta. Saa nähdä, pääseekö toteutuksen asteelle.

  VastaaPoista
 2. Jo vain kuulostaa tutulta. Me on nyt saatu muutama ylimääränen tavara pois torin kautta, on säilötty vanhaa komeroa, hyllyn pätkää, marsun häkkiä ja mitä lie.... ja niille on onneksi löytyny tyytyväinen uusi omistaja :)

  VastaaPoista
 3. Tuota, pakko tunnustaa, tavaraa on meilläkin kaksion täydeltä, kahdella ihmisellä... Kynttilöiden polttaminen on ehdottoman hyvä asia, saa tunnelmaa, eikä tarvitse niin pahoin sitä tavaramäärää pohtia!

  VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3