torstai 12. helmikuuta 2015

Neulojan laki

Tirlittan blogissa Seven Socks To Knit - Sen Seittemän Sukkaa on kehitellyt tämmösen hauskan ja osuvan  tekstin, nimeltään "Neulojan laki".
Pyytäkää häneltä lupa, mikäli haluatte jakaa tai muokata tätä.
Itse sain luvan jakaa täällä ja tulostaa omaan käyttöön, kunhan lähde on mainittu tämän yhteydessä.


Neulojan laki

1§                  Miehen ei pidä tuleman naisen ja hänen puikkojensa väliin.

2§                Lankaostoksissa tulee olla säästäväinen. Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.

3§                    Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku sukulainen/kummilapsi/ystävä/kuka tahansa tarvitsee esimerkiksi syntymäpäivälahjakseen jotain neulomaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan.

4§                 Lankavaraston koko on jokaisen neulojan itse määriteltävissä. Muiden ei tule sen suuruutta negatiivisesti kommentoiman. Tai mieluiten ei mitenkään muutenkaan. Lanka VOI loppua maailmasta.

5§                  Kasvavalle neulevarastolle kannattaa varata tilaa vaatekomeroon. Kätevä voisi olla myös vaatehuone. Tai ihan oma neulehuone.

6§                  Niin kuin työkalupakeissa yleensäkin, myös neulojan työkalupakissa kuuluu olla monenlaisia ja –merkkisiä tykötarpeita. Ei haittaa, vaikka siellä olisi 4 mm paksuisia, 60 cm pitkiä pyöröpuikkoja viittä erilaista materiaalia. –Onhan ruuvimeisseleitäkin monenlaisia.

7§                   Tilaa ihmeessä kuutta tai useampaakin eri neule-/käsityölehteä ja tulosta samalla netistä sivukaupalla ohjeita, ettei sinulta vain mene jotain upeaa ohi. Ei haittaa, vaikket ehtisikään toteuttaa kaikkea haluamaasi sitä mukaa. Muotihan kiertää, samat ideat tulevat aina uudelleen muotiin.

8§                  To do-lista. Sellainen on oltava.  Muuten unohdat, mitä kaikkea ihanaa halusitkaan toteuttaa.

9§                  Ole tarkka, kenelle kättesi arvokkaita tuotoksia lahjoitat. Kaikki eivät vain ymmärrä.

10§                Aina on oikea aika ja paikka neuloa, jos sinusta siltä tuntuu.Näinhän se vain menee.
Tuo kohta 2 mulla tuli mieleen eilen, kun käytiin ihan kaupungissa asti pikamutka. Eräässä kaupassa oltiin tyttären kanssa menossa tsekkaamaan lankahyllyä.
Käytävällä jo tyttö huudahti kovaan ääneen: "LANKAA!" ja juoksi suoraa päätä lankahyllylle.
Siinä vaiheessa, kun itse pääsin perille, tytär käännähti minua kohti oikein anova katse silmissään, syli täynnä erivärisiä lankakeriä :-D

Ja arvatkaahan, mitä tytär halusi ostaa ihan itse, itselleen, omalla rahallaan?Ja kyllähän se tytär sieltä onnistui bongaamaan punaisia hintalappuja äitillekki <3
2 kerää violetti-sävyistä Nalle Taikaa ja 1 kerä violettia Nallea lähti mun mukaan. 3,95 €/kerä. Eli tottakai piti ostaa kun tarjouksessa oli :-D


6 kommenttia:

 1. Sie kun paljo tuosta nallesta neulot niin onko miten kestäny kulutusta? Mie en ole vuoteen ostanu just sen takia kun kantapäät ei tahdo kestää kulutusta. Oheneevat pahkeiset pesussa ihan paperiksi..nyt kuitenkin nuo uutuus värit houkuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa vasta viimeaikoina oon ruvennu enemmälti Nallesta tekemään, ja neki on menny muille ku omaan perheeseen :-D
   Mutta mulla on itselläni yhdet äitini tekemät sukat yli 15v vanhat, eikä mitään vikaa. Vaikkakaan en oo kauheesti raskinu käyttää, ku ne on ne yhdet ainoat sukat, jotka äitini sai aikoinaan valmiiksi. Ei siis vain tykänny tehä, että näihin yksiin jäi :-D
   Anoppiki on mulle Nalle-sukkia tehny muutamia vuosia sitten, enkä oo saanu kulutettua puhki.
   Ja lapset kyllä käytti talven verran mun tekemiä Nalle-sukkia, ja ehjinä pysyivät.
   Eli näistä uusimmista Nalleista en vielä tiiä, miten kestävät ;-)

   Ei vaan ku onhan mulla nuo yhdet omat, joissa on viime talvena ostettua Nalle Aloeveraa kantapäässä. En oo kyllä huomannu mitään vikaa.

   Poista
 2. Tuollainen to do pitänee minun tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttis olla mullaki. Paitsi, että en mää saa sitä kuitenkaan toteutettua :-D

   Poista
 3. Ihana tyttö, fiksu! Saitte yhteisen kivan harrastuksen...

  VastaaPoista
 4. Hyvin koulutettu tytär sinulla!

  VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3