torstai 22. tammikuuta 2015

Seeprat mekoissaan

Minähän vannoin, etten sitä Novitan viidakkolankaa osta. Kallista ja karheantuntuista. Ja kuvatki, mitä näin seeprasta tehdyistä sukista, oli vähän hassuja. Toisilla meni harvakseltaan ohutta vaakaraitaa, toisilla oli pari isoa mustaa laikkua jne.
No mutta nyt onkin näkynyt paljon kuvia, kun seepraa on yhdistelty kivoihin yksivärisiin lankoihin. Siitä innostuneena kerän ostin.

Tuossa aiemmin tein aikani kuluksi miesten perussukkaa jemmalaatikkoon. Ekan sukan terän puolessavälissä iski inspiraatio!
Seepra, syklaami, ja Suuren sukkakirjan kuva!

Ja mitä tekee neuloosin ja inspiraation valtaama ihminen?!? No kutoo pikasesti keskenäisen sukankärjen loppuun, jotta saa puikot vapaaksi ja pääsee toteuttamaan inspiraatiotaan!

Muistin siis nähneeni Kathleen Taylorin Suuressa sukkakirjassa kivat sukat. Niitä silloin ohjetta lukiessani mietin, että miksi nuo on tehty noin hankalasti: varsi tasona, silmukat odottamaan, röyhelöitä varteen, sukka pyörönä, viimeiseksi sauman ompelua sukassa ja röyhelössä. Voishan sen sukan tehä ensin kokonaan, ja lopuksi ne röyhelötki pyörönä.

Niin ku näin:

Tein näihin tiimalasikantapään pitkästä aikaa muistinvirkistykseksi. Samalla päätin kokeilla vähän erilaista kärkikavennusta. Aina sukan reunassa edellisen puikon viimeinen silmukka nostetaan kutomatta, seuraavan puikon alussa 2 yht ja sitten vielä yliveto. Eli puikkojen välikohdassa kaventuu kerralla 2s pois.
Ihan kiva tuli :-)


Nyt ku sain sukat valmiiksi, kaivoin uudestaan tuon Suuren sukkakirjan esille ja katsoin kuvaa. Ei se ihan samalta näytä, mutta eihän se ollut tietysti tarkoituskaan :-D
Mun tekemissäni on yks röyhelö vähemmän, mutta ne on vastaavasti pidempiä :-)


Tyttö tykkää <3
En muistanu edes punnita sukkia, ja nyt ne on tuolla kuivattelemassa pohjiinsa saamiaan liukuesteitä. Tyttö aikoi ottaa nämä päiväkotiin sisäsukiksi <3

Nyt mun tarttee sitten tehdä vielä pari sille perussukalle, joka sai hetkeksi näiden mekkoseeprojen edestä väistyä :-D

P.S. Eipä näitä saanutkaan päiväkodissa ku hetken pitää. Paimennettiin vaihtamaan tossut jalkaan. Vessassa meinaa kuulemma olla lattia niin märkä, että sukat kastuu, ja tossut on paremmat. Enhän minä tämmöstä hoksannu ajatella, vaan niinhän se tietysti on.
Eli tällä perustelulla ei kannata ilmeisesti laittaa huovutettujakaan tossuja mukaan, ellei nahkapohjia tms. niihin hommaa...


2 kommenttia:

  1. Harmi, ettei ne käyneetkään päiväkotiin. Ovat niin söpöiset.

    VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3