sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesäpäivä kotosalla

Jopas onkin ollut mukava ja kaunis päivä.
Käsitöitäkin oon tehny. Paita on tämän päivän aikana edistyny ihan huimasti, 10 reikäkerrosta :-D
Myös tyttären Fluormania-säärystintä tein muutaman kerroksen verran.
Sain jopa pääteltyä langat niistä vihreistä sukista, jotka oon jo ajat sitten täällä esitellyt :-D

Aurinko on tänään paistanut melkein koko päivän, ja välillä on vähän ripsautellut vettäkin. Sateenkaarta ei bongattu, vaikka olosuhteet olikin otolliset muutaman kerran.

Isäntä leikkasi nurmikon ekan kerran tälle kesälle. Olikin se jo ehtinyt pitkäksi.

Aurinkoinen ja sadekuuroinen päivä, sekä vastaleikattu nurmikko inspiroivat ulkotöihin.
Laitettiin vihdoin ja viimein salaattien ja yrttien siemeniä kasvamaan. Kasvatuslaatikot haluaisin vielä maalata valkoisiksi:
Innostuin sitten räpsimään vähän kuvia meidän pihastakin.

Näissä kuvissa näkyy punainen puuliiteri tuolla puiden keskellä. Sen ja tuon ison pihlajan välistä tulee tie meidän pihaan.
Ekassa kuvassa näyttäis jopa näkyvän tuolla pieni omenapuun alku, näettekö? Itse olen sen siemenestä kasvattanut, ja hienosti näyttää kasvavan, kolmatta kesää ulkona :-)

Tässä vähän näkymää portailta kuvattuna. Lasten hiekkalaatikko ja keinut näyttääkin joka kuvassa jäävän trampoliinin taakse piiloon, mutta sellaisetkin löytyy :-D Pihan perältä löytyy viinimarjapensaita, raparperi, matonpesuamme sekä "nuotiopaikka". Nuotiopaikka on vain tuollainen rautaputkesta väsätty alusta. Sen ympärille olis haaveissa saada jonkinmoista grillikatosta joskus rakenneltua.


Tässä vielä lasten leikkimökki pihlajan varjossa:

Pyykkiäkin oon saanu tänään pestyä kolme koneellista. Onneksi on kuivausrumpu :-D

Lapset meni reippaasti nukkumaan tänä iltana. Itsekin, jos suihkussa kävis, ja uskoakseni tulee uni tavallista helpommin.
Viime yö tuli nimittäin valvottua vatsakipuisen ja oksentelevan esikoisen kanssa :-(
Onneksi ei sen pahemmaksi äitynyt tuo tauti, ja toivottavasti me muut selvittiin täysin ilman.
Huomenna on taas työpäivä. Se on siis viikon kesäloma nyt vietetty.

8 kommenttia:

 1. Kiva katsella kuvia pihastasi!
  Toivottavasti potilas on jo terve eikä tauti tarttunut teihin muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :-)
   Kuten näkyy, meidän piha on iso ja vihreä :-D . Tarkkasilmäiset saattaa huomata, että minä en oo kukkaihminen. Ne vetää liikaa ötököitä puoleensa (ötökkäkammo... hrrrr...).
   Potilas on tervehtynyt. Ei eilenillallakaan enää edes huomannut, että on koskaan kipeänä ollutkaan. Terveitä olemme me muutkin, ainakin tässä vaiheessa :-)

   Poista
 2. Lämmin KIITOS!
  Ihana ylläri ootti postilaatikossa tännään, en maha raaskii käyttöön etes ottaa (ainakaan ennen ko pakko). Kevättä oli kiva yhdessä mennä etteenpäin ja nyt voipiki vierailla ihan tälleen "oikkeesti" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Akkeli, kiitos itsellesi <3
   Blogistasi päättelin, että teillä vois tuommosille ruususille olla käyttöäkin, vaikka sitten syksyllä :-)

   Poista
  2. Juu, varmasti ne käyttöön jossain vaihheessa tullee. Kesällä, toivottavasti ainakin, lämmitys jääpi saunanlämmitykseen. Mie oon nyt ihan intopiukeena sytyspaloihin, saapi kosteemmatki puut syttymmään.

   Poista
 3. Nyt mä sen keksin! Mä oon jo kauan miettiny mihin käyttäisin nuo sulta saamani Muskat langat. Mietin kauan niit pyyhkeitä, mutta en raaskis kuitenkaan käyttää niitä, joten lanka menis hukkaan. Yritin toisella langalla niitä kasseja virkata. Mut mun virkkaustaidolla ei tehä semmosta kassia, se ohje oli jotenki liian hankala mulle. Nyt selailin tuossa dropsin sivuja ja löysin ihanan mallin, joka muuten lähtee puikoille tässä ihan kohtapuoleen, en malta oottaa ees KyJyyn asti. http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=129&d_id=7&lang=fi

  VastaaPoista
 4. Kaunis piha. >Elämän makua sun kirjoituksessasi <3

  VastaaPoista

Sylillinen kiitoksia kommentistasi <3